Mézes mustáros csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 kiskanál só
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.
Mézből, mustárból, olajból és pirospaprikából kencét készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.
A csirkecombokat tepsibe vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk. Előmelegített sütőben először 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük. Tovább sütjük, és közben többször lekenjük. Az utolsó kenegetés után tető nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes és ropogós maradjon.
Tipp:
Illik mellé a krumplipüré, a petrezselymes burgonya, vagy a tepsis hagymás krumpli is.