Mézes csibecombok zöldségágyon recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
- 3-4 ek méz
- 2 ek mustár
- 2 ek olaj
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, pirospaprika és egy csipetnyi grill fűszer
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- olaj
- tarhonya
Elkészítése:
A mézet, a mustárt, az olajat és fűszereket jól összekeverem. Ebben a pácban megforgatom a combokat és 1-2 órára hűtőben hagyom pácolódni.
Egy hőálló edényt picit kivajazok, beleöntom a felkarikázott hagymákat és felapritott sárgarépákat is, majd erre helyezem a combokat.
Letakarva sütöm kb 45-50 percen keresztül 180 fokon, majd még fedő nélkül további 20-30 percet. Sütés közben néha meglocsolom a húst a zsiradékkal, amit a husik engedtek.
A tarhonyát olajon megpirítom, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel és puhára főzöm.
Zöldsalátával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »