Mézes csibecombok zöldségágyon recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
- 3-4 ek méz
- 2 ek mustár
- 2 ek olaj
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, pirospaprika és egy csipetnyi grill fűszer
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- olaj
- tarhonya
Elkészítése:
A mézet, a mustárt, az olajat és fűszereket jól összekeverem. Ebben a pácban megforgatom a combokat és 1-2 órára hűtőben hagyom pácolódni.
Egy hőálló edényt picit kivajazok, beleöntom a felkarikázott hagymákat és felapritott sárgarépákat is, majd erre helyezem a combokat.
Letakarva sütöm kb 45-50 percen keresztül 180 fokon, majd még fedő nélkül további 20-30 percet. Sütés közben néha meglocsolom a húst a zsiradékkal, amit a husik engedtek.
A tarhonyát olajon megpirítom, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel és puhára főzöm.
Zöldsalátával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »