Mézes csibecombok zöldségágyon recept

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
- 3-4 ek méz
- 2 ek mustár
- 2 ek olaj
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, pirospaprika és egy csipetnyi grill fűszer
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- olaj
- tarhonya
Elkészítése:
A mézet, a mustárt, az olajat és fűszereket jól összekeverem. Ebben a pácban megforgatom a combokat és 1-2 órára hűtőben hagyom pácolódni.
Egy hőálló edényt picit kivajazok, beleöntom a felkarikázott hagymákat és felapritott sárgarépákat is, majd erre helyezem a combokat.
Letakarva sütöm kb 45-50 percen keresztül 180 fokon, majd még fedő nélkül további 20-30 percet. Sütés közben néha meglocsolom a húst a zsiradékkal, amit a husik engedtek.
A tarhonyát olajon megpirítom, majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel és puhára főzöm.
Zöldsalátával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »