Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majorannás csirke recept

Majorannás csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 egész csirkecomb
    • liszt
    • olaj
    • 2 húsleves kocka
    • majoránna
    • 1 nagy pohár tejföl

    Körethez:

    • burgonya
    • zsiradék
    • tej vagy tejföl

    Elkészítése:
    A feldarabolt csirkét besózzuk enyhén, majd lisztben megforgatjuk, kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat elhelyezzük egy magasabb falú jénaiban, sütőtálban, olyanban, aminek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest. Sütőbe helyezzük, és fedő alatt, kb 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Majd a fedőt levéve belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg még egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb 20 percig fedő nélkül összefőzzük. Burgonyapürével tálaljuk. (Fontos a csontos hús hozzá, az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.)

    Sztori: Ez az étel olyan joker étel nálunk. Néhány csirkecomb, és burgonya általában akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá