Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét besózzuk enyhén, majd lisztben megforgatjuk, kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat elhelyezzük egy magasabb falú jénaiban, sütőtálban, olyanban, aminek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest. Sütőbe helyezzük, és fedő alatt, kb 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Majd a fedőt levéve belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg még egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb 20 percig fedő nélkül összefőzzük. Burgonyapürével tálaljuk. (Fontos a csontos hús hozzá, az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.)
Sztori: Ez az étel olyan joker étel nálunk. Néhány csirkecomb, és burgonya általában akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!