Majorannás csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 egész csirkecomb
  • liszt
  • olaj
  • 2 húsleves kocka
  • majoránna
  • 1 nagy pohár tejföl

Körethez:

  • burgonya
  • zsiradék
  • tej vagy tejföl

Elkészítése:
A feldarabolt csirkét besózzuk enyhén, majd lisztben megforgatjuk, kis zsiradékon hirtelen elősütjük. Az elősütött csirkedarabokat elhelyezzük egy magasabb falú jénaiban, sütőtálban, olyanban, aminek fedele is van. Rászórunk 1-2 evőkanál majorannát, és ráöntünk kb. 1 liternyi levest. Sütőbe helyezzük, és fedő alatt, kb 60-80 percig magas hőfokon pároljuk. Majd a fedőt levéve belekeverjük a tejfölt, amiben előzőleg még egy evőkanálnyi lisztet elkevertünk. Még kb 20 percig fedő nélkül összefőzzük. Burgonyapürével tálaljuk. (Fontos a csontos hús hozzá, az adja meg igazán az ízét. Készítettem már házinyúlból is, abból is nagyon finom.)

Sztori: Ez az étel olyan joker étel nálunk. Néhány csirkecomb, és burgonya általában akad itthon. Az elősütés és a burgonyapüré elkészítése az időigényes része, onnantól már magától megvan! Jó étvágyat hozzá!