Fokhagymás, tejszínes csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 felső csirkecomb
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk pirospaprika
- 2 fej fokhagyma
- 120 ml csirke alaplé
- 80 ml fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 60 ml joghurt
- kevés olaj
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen aranybarnára sütjük a combok mindkét oldalát.
Ha a combok pirosra sültek, akkor kiszedjük őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gerezdekre szedett és meghámozott fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, akkor visszatesszük a combokat is a serpenyőbe.
Felöntjük az alaplével, utána a borral, a joghurtot is hozzáadjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összekeverjük, összerázzuk amennyire tudjuk, majd lefedjük és a combokat puhára pároljuk. Közben időnként meglocsoljuk a szafttal a húsokat, hogy ne száradjanak ki.
Ha a combok megfőttek, akkor megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »