Fokhagymás, tejszínes csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 felső csirkecomb
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk pirospaprika
- 2 fej fokhagyma
- 120 ml csirke alaplé
- 80 ml fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 60 ml joghurt
- kevés olaj
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen aranybarnára sütjük a combok mindkét oldalát.
Ha a combok pirosra sültek, akkor kiszedjük őket egy tányérra. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gerezdekre szedett és meghámozott fokhagymát, majd ha már érezzük az illatát, akkor visszatesszük a combokat is a serpenyőbe.
Felöntjük az alaplével, utána a borral, a joghurtot is hozzáadjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Összekeverjük, összerázzuk amennyire tudjuk, majd lefedjük és a combokat puhára pároljuk. Közben időnként meglocsoljuk a szafttal a húsokat, hogy ne száradjanak ki.
Ha a combok megfőttek, akkor megszórjuk aprított petrezselyemzölddel és már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »