Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb jóasszony módra recept

Csirkecomb jóasszony módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók

    • 6-8 db csirkecombfilé
    • 50 dkg gomba
    • 5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
    • 20-30 dkg kolozsvári szalonna
    • só, bors
    • petrezselyem
    • liszt
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

    Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!

    A serpenyőben visszamaradt olajra dobjuk rá a szalonnát, és kissé pirítsuk meg. Dobjuk rá a hagymát is, és pirítsuk a szalonnával együtt. Ezután mehet bele a felszeletelt gomba is. Levet fog ereszteni, ezt hagyjuk elpárologni róla, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól pirítsuk össze, végül szórjuk meg aprított, friss petrezselyemzölddel.

    A ragut halmozzuk a még meleg húsra, és tálalásnál újra megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá