Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott csirkemáj recept

Rántott csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 5 dl tej
    • 6-8 levél medvehagyma
    • 2 ek szezámmag

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg (rozs)liszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:
    A májat megtisztítjuk. A medvehagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a medvehagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon /rozsliszt, felvert tojás, szezámmaggal elkevert teljes kiőrlésű rozsos zsemlemorzsa/ bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

    Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek kukoricás, petrezselymes rizst készítettem mellé.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá