Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-répás csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkehús
    • 10 dkg vaj
    • 3 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 30 dkg alma
    • 3 szál sárgarépa
    • 1-1 csokor metélőhagyma és petrezselyem

    Elkészítés:
    A csirkedarabokat kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, közéjük szeleteljük az almát meg a sárgarépát, megsózzuk, és a húsdarabok tetejére öt deka vajat tördelünk. A tál tetejét alufóliával légmentesen lezárjuk, és a csirkét (a korától függően), a sütőben 40-50 percig sütjük. Közben a maradék vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve, a tejfölt beleöntjük, a vagdalt petrezselyemzölddel és a metélőhagymával fűszerezzük, és egy kicsit megsózzuk. Ezzel a mártással öntjük le a puha pecsenyét, és csak addig toljuk vissza a tálat a sütőbe, amíg az egész át nem melegedett, de nem pirítjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá