Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke nugets házilag recept

Csirke nugets házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 2 dl tej

    Panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg panko morzsa
    • 5 dkg parmezán sajt
    • 1 csapott kk só
    • 5-6 ek étolaj

    Ketchupos mártogatóhoz:

    • 5 ek ketchup
    • 2 ek majonéz

    Mézes-mustáros mártogatóshoz:

    • 3 ek mustár
    • 2 ek méz
    • 2 ek majonéz

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk. Egy tálkába rakjuk, meghintjük sóval, borssal és belezúzzuk a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Hagyjuk érlelődni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

    Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a panko morzsát, a reszelt parmezánt és a sót, amit jól összeforgatunk. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és a papírt lekenjük vékonyan olajjal. A sütőt előmelegítjük.

    A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban és végül a sajtos morzsában.

    Az olajos tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.) Előmelegített sütőben 190 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

    Amíg sül a husi, a mártogatókat kikeverjük.

    Tipp:

    Már korábban kinéztem egy receptet, aminek az egyik alapanyaga a panko morzsa. Ezelőtt még sohasem hallottam róla. Kiderült, hogy ez egy japán zsemlemorzsa és tulajdonképpen a mi zsemlemorzsánkhoz hasonlít, csak nem olyan apró szemű és egész világos. Egyes fővárosi boltokban beszerezhető, de én nem járok mostanában azon a környéken, ezért kitaláltam, hogy elkészítem házilag. Szinte sohasem vásárolok zsemlemorzsát, hanem a megmaradt kenyeret összevágom, megszárítom, húsdarálón ledarálom, egy tésztaszűrőn átszitálom. Nos, a szűrőn fennmaradt morzsát kiáltottam én ki házi pankonak.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá