Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke erdészné módra gnoccival recept

Csirke erdészné módra gnoccival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 10 dkg erdei gombakeverék
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db hegyes piros paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt feketebors
    • őrölt pirospaprika
    • 1-2 ág kakukkfű lecsipkedve
    • 1 dl fehérborbor

    A gnocchihoz:

    • 30 dkg nagyobb burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg liszt
    • vaj

    Elkészítése:

    A mellfiléket apró kockára vágom. A felaprított hagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat, majd a felszeletelt gombát.

    Sózom,borsozom és a paradicsomot felkockázva a paprikával összekeverem. Kicsit párolom, majd fűszerpaprikával megszórom.

    Fűszerezem a kakukkfűvel, öntök rá bort és fedő alatt puhára főzöm. 1 kanál liszttel lehet sűríteni, de nem feltétlenül szükséges.

    A puhára párolódott gombás hússal a gnocchival tálalom.

    A gnocci elkészítése:

    Közben a krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom és a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom.

    Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd 2 centis darabokra vágom, formázom villával. Sós vízben kifőzöm, majd vajon átforgatom.

     

    A csirke erdészné módra gnoccival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 90 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá