Csirke erdészné módra gnoccival recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg erdei gombakeverék
- 1 db vöröshagyma
- 1 db hegyes piros paprika
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- 1-2 ág kakukkfű lecsipkedve
- 1 dl fehérborbor
A gnocchihoz:
- 30 dkg nagyobb burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg liszt
- só
- vaj
Elkészítése:
A mellfiléket apró kockára vágom. A felaprított hagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat, majd a felszeletelt gombát.
Sózom,borsozom és a paradicsomot felkockázva a paprikával összekeverem. Kicsit párolom, majd fűszerpaprikával megszórom.
Fűszerezem a kakukkfűvel, öntök rá bort és fedő alatt puhára főzöm. 1 kanál liszttel lehet sűríteni, de nem feltétlenül szükséges.
A puhára párolódott gombás hússal a gnocchival tálalom.
A gnocci elkészítése:
Közben a krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom és a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom.
Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd 2 centis darabokra vágom, formázom villával. Sós vízben kifőzöm, majd vajon átforgatom.
A csirke erdészné módra gnoccival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g