Csirke erdészné módra gnoccival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg erdei gombakeverék
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db hegyes piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1-2 ág kakukkfű lecsipkedve
  • 1 dl fehérborbor

A gnocchihoz:

  • 30 dkg nagyobb burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • vaj

Elkészítése:

A mellfiléket apró kockára vágom. A felaprított hagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat, majd a felszeletelt gombát.

Sózom,borsozom és a paradicsomot felkockázva a paprikával összekeverem. Kicsit párolom, majd fűszerpaprikával megszórom.

Fűszerezem a kakukkfűvel, öntök rá bort és fedő alatt puhára főzöm. 1 kanál liszttel lehet sűríteni, de nem feltétlenül szükséges.

A puhára párolódott gombás hússal a gnocchival tálalom.

A gnocci elkészítése:

Közben a krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom és a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom.

Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd 2 centis darabokra vágom, formázom villával. Sós vízben kifőzöm, majd vajon átforgatom.