Csirke alagút burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg bacon (szeletelve)
- 60 dkg csirkemell filé
- 4 darab burgonya (nagy)
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- fűszerpaprika
Elkészítése:
Előkészítés:
A húst szeletekre vágjuk.
A burgonyákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.
Összeállítás:
Egy 30*11 cm-es püspökkenyér formába beletesszük a bacon szeleteket úgy, hogy a forma szélén túllógjon. A baconre burgonya szeleteket teszünk úgy, hogy fedjék egymást. Ráteszünk egy sor húst és sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Rászórjuk a sajt harmadát és megismételjük a rétegzést. Végül burgonyával és sajttal zárjuk a sort.
Ráhatjuk a kilógó bacon szeleteket.
Sütés:
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 1 órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, óvatosan átfordítjuk egy tepsire, levesszük a püspökkenyér formát és visszatoljuk a sütőbe. Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Akkor lehet szépen szeletelni, ha kihűlt.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









