Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke alagút burgonyával recept

Csirke alagút burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 40 dkg bacon (szeletelve)
    • 60 dkg csirkemell filé
    • 4 darab burgonya (nagy)
    • 10 dkg sajt
    • bors
    • fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A húst szeletekre vágjuk.

    A burgonyákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.

    Összeállítás:

    Egy 30*11 cm-es püspökkenyér formába beletesszük a bacon szeleteket úgy, hogy a forma szélén túllógjon. A baconre burgonya szeleteket teszünk úgy, hogy fedjék egymást. Ráteszünk egy sor húst és sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Rászórjuk a sajt harmadát és megismételjük a rétegzést. Végül burgonyával és sajttal zárjuk a sort.

    Ráhatjuk a kilógó bacon szeleteket.

    Sütés:

    180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 1 órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, óvatosan átfordítjuk egy tepsire, levesszük a püspökkenyér formát és visszatoljuk a sütőbe. Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Akkor lehet szépen szeletelni, ha kihűlt.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek