Csirke alagút burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirke alagút burgonyával

Hozzávalók:

  • 40 dkg bacon (szeletelve)
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 4 darab burgonya (nagy)
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

Előkészítés:

A húst szeletekre vágjuk.

A burgonyákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Összeállítás:

Egy 30*11 cm-es püspökkenyér formába beletesszük a bacon szeleteket úgy, hogy a forma szélén túllógjon. A baconre burgonya szeleteket teszünk úgy, hogy fedjék egymást. Ráteszünk egy sor húst és sózzuk, borsozzuk, majd fűszerpaprikával megszórjuk. Rászórjuk a sajt harmadát és megismételjük a rétegzést. Végül burgonyával és sajttal zárjuk a sort.

Ráhatjuk a kilógó bacon szeleteket.

Sütés:

180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb 1 órán át sütjük. Kivesszük a sütőből, óvatosan átfordítjuk egy tepsire, levesszük a püspökkenyér formát és visszatoljuk a sütőbe. Kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Akkor lehet szépen szeletelni, ha kihűlt.