Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csikrepaprikás (ahogy én készítem) recept

Csikrepaprikás (ahogy én készítem)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 darab csirkecomb
    • 4 darab csirkeszárny
    • 2 darab vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 100 ml olaj
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk majoránna
    • 1 tk fűszerpaprika vagy ízlés szerint
    • 1-2 darab babérlevél
    • 2 tk só

    Habaráshoz:

    • 1 doboz tejföl
    • 2 tk liszt

    Elkészítése:

    A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a szárnyakat az ízületüknél bevágjuk.

    A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.

    Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

    Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45-60 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást. Még egyszer átforraljuk és nokedlival, kifőtt csuszával tálaljuk.

    Tipp:

    Mi jó szaftosan szeretjük és ha nincs elég idő a nokedli szaggatásához, akkor bolti tésztával is megesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá