Csikrepaprikás (ahogy én készítem)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csikrepaprikás (ahogy én készítem)

Hozzávalók:

  • 4 darab csirkecomb
  • 4 darab csirkeszárny
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olaj
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk fűszerpaprika vagy ízlés szerint
  • 1-2 darab babérlevél
  • 2 tk só

Habaráshoz:

  • 1 doboz tejföl
  • 2 tk liszt

Elkészítése:

A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a szárnyakat az ízületüknél bevágjuk.

A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.

Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45-60 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást. Még egyszer átforraljuk és nokedlival, kifőtt csuszával tálaljuk.

Tipp:

Mi jó szaftosan szeretjük és ha nincs elég idő a nokedli szaggatásához, akkor bolti tésztával is megesszük.