Hozzávalók:
Habaráshoz:
Elkészítése:
A csirkehúst megmossuk és papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet. A combokat, a szárnyakat az ízületüknél bevágjuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a vöröshagymához.
Beletesszük a csirkét, és többször átkeverjük, hogy a hús valamennyi oldalról megpiruljon, így főzés közben magában tartja az ízanyagokat. Rászórjuk a fűszereket, sózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
Felforraljuk, majd kis lángon kb. 45-60 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd behabarjuk a paprikást. Még egyszer átforraljuk és nokedlival, kifőtt csuszával tálaljuk.
Mi jó szaftosan szeretjük és ha nincs elég idő a nokedli szaggatásához, akkor bolti tésztával is megesszük.