Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos csirkemell recept

Citromos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell filé
    • 1 citrom leve
    • 3 ek olaj

    Tejszínes gomba:

    • 1 fej hagyma
    • 250 g barna csiperkegomba
    • 200 ml főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • citrombors

    Elkészítése:
    A húst megtisztítjuk, szeletjük a kívánt vastagságúra, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, betesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálban a sütőbe. (175°C-ra)

    Míg sül a hús, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és olajon, sóval megpirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon.
    A megmosott, szárral együtt leszeletelt gombát a hagymára dobjuk, megszórjuk citromborssal( ez elhagyható, ha nincs fehér vagy végső esetben fekete bors is adható hozzá.) Ha a gomba már puha, beleöntjük a tejszínt és lassan főzzük.

    Közben a hús citromos szaftját egy tálba öntjük és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk és összeforraljuk.

    Ezalatt a hús kissé megpirult és alig várja a gombát! Így önthetjük is a hús tetejére a tejszínes gombás finomságunkat.

    10 perc alatt az ízek egyesülnek és készen is vagyunk.

    Köret javaslat: Főtt tészta vagy sült burgonya.
    Jelen esetben hájában megfőztem a burgonyákat. Összekevertem olajban friss rozmaringot, újhagymát és a bevagdosott, sózott burgonyára locsoltam. Sajttal megszórtam és sütőben még sütöttem egy rövid ideig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá