Citromos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 1 citrom leve
  • 3 ek olaj

Tejszínes gomba:

  • 1 fej hagyma
  • 250 g barna csiperkegomba
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • citrombors

Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, szeletjük a kívánt vastagságúra, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, betesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálban a sütőbe. (175°C-ra)

Míg sül a hús, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és olajon, sóval megpirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon.
A megmosott, szárral együtt leszeletelt gombát a hagymára dobjuk, megszórjuk citromborssal( ez elhagyható, ha nincs fehér vagy végső esetben fekete bors is adható hozzá.) Ha a gomba már puha, beleöntjük a tejszínt és lassan főzzük.

Közben a hús citromos szaftját egy tálba öntjük és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk és összeforraljuk.

Ezalatt a hús kissé megpirult és alig várja a gombát! Így önthetjük is a hús tetejére a tejszínes gombás finomságunkat.

10 perc alatt az ízek egyesülnek és készen is vagyunk.

Köret javaslat: Főtt tészta vagy sült burgonya.
Jelen esetben hájában megfőztem a burgonyákat. Összekevertem olajban friss rozmaringot, újhagymát és a bevagdosott, sózott burgonyára locsoltam. Sajttal megszórtam és sütőben még sütöttem egy rövid ideig.