Hozzávalók:
Tejszínes gomba:
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, szeletjük a kívánt vastagságúra, kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, meglocsoljuk a citromlével, betesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálban a sütőbe. (175°C-ra)
Míg sül a hús, a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és olajon, sóval megpirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon.
A megmosott, szárral együtt leszeletelt gombát a hagymára dobjuk, megszórjuk citromborssal( ez elhagyható, ha nincs fehér vagy végső esetben fekete bors is adható hozzá.) Ha a gomba már puha, beleöntjük a tejszínt és lassan főzzük.
Közben a hús citromos szaftját egy tálba öntjük és elkeverjük benne a lisztet csomómentesen. Ezt a keveréket a tejszínes gombához adjuk és összeforraljuk.
Ezalatt a hús kissé megpirult és alig várja a gombát! Így önthetjük is a hús tetejére a tejszínes gombás finomságunkat.
10 perc alatt az ízek egyesülnek és készen is vagyunk.
Köret javaslat: Főtt tészta vagy sült burgonya.
Jelen esetben hájában megfőztem a burgonyákat. Összekevertem olajban friss rozmaringot, újhagymát és a bevagdosott, sózott burgonyára locsoltam. Sajttal megszórtam és sütőben még sütöttem egy rövid ideig.