Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis-mézes pecsenyekacsa szárnytő recept

Chilis-mézes pecsenyekacsa szárnytő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 15 db. pecsenyekacsa szárnytő
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kk ételízesítő
    • 2 ek. méz
    • 1 dl chili szósz
    • szárnyas fűszerkeverék
    • őrölt bors
    • 5 cl olíva olaj

    Elkészítése:
    A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk. Összekeverjük az olíva olajat a mézzel,chili szósszal,átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

    Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús. A szárnytöveket egy tepsibe tesszük,közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát Egy deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá