Chilis-mézes pecsenyekacsa szárnytő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 db. pecsenyekacsa szárnytő
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 ek. méz
  • 1 dl chili szósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítése:
A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk. A kacsaszárnyakat sózzuk. Összekeverjük az olíva olajat a mézzel,chili szósszal,átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús. A szárnytöveket egy tepsibe tesszük,közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát Egy deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!