Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chili con carne csirkéből recept

Chili con carne csirkéből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell darálva
    • 1 nagy konzerv vörösbab
    • 1 kis konzerv kukorica
    • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 0,5 kaliforniai paprika (zöld)
    • 4-6 gerezd fokhagyma
    • 1 kk római kömény
    • 0,5 kk kakukkfű
    • 0,5 kk bazsalikom
    • 1 kk őrölt koriander
    • 1 kk cayenne-i bors
    • 1 tk pirospaprika
    • 2-4 chili paprika (piros és sárga vegyesen)
    • csipet fahéj
    • 1 tk só
    • 0,5 kk bors
    • 0,5 l csirke alaplé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    Az olajat egy magas falú, tapadásmentes edényben felhevítjük, és jól megdinszteljük rajta az aprított hagymákat, majd a húst is lepirítjuk benne. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, köménnyel, korianderrel, stb., egyedül a pirospaprikát nem tesszük még bele. Végül a felkarikázott chilipaprikákat és a kaliforniait is hozzáadjuk, és nagy lángon összeforgatjuk. Majd a tűzről levéve mehet rá a pirospaprika, és felöntjük az alaplével.

    Ha felforrt, akkor belekeverjük a paradicsomot is, és jól összefőzzük, gyakran átforgatva. (Kb. 5-10 perc kell neki így.)

    Ezután a lecsepegtetett babot és kukoricát is hozzáadjuk, és újraforraljuk. Ha kell, kissé utána fűszerezhetjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.

    Máris tálaljuk, frissen forrón. Lepénykenyérrel, esetleg tortilla chips-el kínáljuk.

    A chili con carne csirkéből kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 80 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá