Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajat egy magas falú, tapadásmentes edényben felhevítjük, és jól megdinszteljük rajta az aprított hagymákat, majd a húst is lepirítjuk benne. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, köménnyel, korianderrel, stb., egyedül a pirospaprikát nem tesszük még bele. Végül a felkarikázott chilipaprikákat és a kaliforniait is hozzáadjuk, és nagy lángon összeforgatjuk. Majd a tűzről levéve mehet rá a pirospaprika, és felöntjük az alaplével.
Ha felforrt, akkor belekeverjük a paradicsomot is, és jól összefőzzük, gyakran átforgatva. (Kb. 5-10 perc kell neki így.)
Ezután a lecsepegtetett babot és kukoricát is hozzáadjuk, és újraforraljuk. Ha kell, kissé utána fűszerezhetjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.
Máris tálaljuk, frissen forrón. Lepénykenyérrel, esetleg tortilla chips-el kínáljuk.