Chili con carne csirkéből

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell darálva
  • 1 nagy konzerv vörösbab
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kaliforniai paprika (zöld)
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 0,5 kk kakukkfű
  • 0,5 kk bazsalikom
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk cayenne-i bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 2-4 chili paprika (piros és sárga vegyesen)
  • csipet fahéj
  • 1 tk só
  • 0,5 kk bors
  • 0,5 l csirke alaplé
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Az olajat egy magas falú, tapadásmentes edényben felhevítjük, és jól megdinszteljük rajta az aprított hagymákat, majd a húst is lepirítjuk benne. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, köménnyel, korianderrel, stb., egyedül a pirospaprikát nem tesszük még bele. Végül a felkarikázott chilipaprikákat és a kaliforniait is hozzáadjuk, és nagy lángon összeforgatjuk. Majd a tűzről levéve mehet rá a pirospaprika, és felöntjük az alaplével.

Ha felforrt, akkor belekeverjük a paradicsomot is, és jól összefőzzük, gyakran átforgatva. (Kb. 5-10 perc kell neki így.)

Ezután a lecsepegtetett babot és kukoricát is hozzáadjuk, és újraforraljuk. Ha kell, kissé utána fűszerezhetjük, majd elzárjuk a tüzet alatta.

Máris tálaljuk, frissen forrón. Lepénykenyérrel, esetleg tortilla chips-el kínáljuk.