Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chicken ticca masala recept

Chicken ticca masala
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva

    A tikka páchoz:

    • 2 pohár natúr joghurt
    • fél zöld citrom leve
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 2 teáskanál reszelt gyömbér
    • 1 teáskanál chilipor
    • 1 kávéskanál őrölt koriander
    • 1 kávéskanál őrölt római kömény
    • 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
    • 1 púpozott kávéskanál currypor

    A masala szószhoz:

    • 5 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
    • 1 db 140 gr-os paradicsompüré
    • 4 dl főzőtejszín
    • 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 2 teáskanál kömény
    • 2 teáskanál őrölt koriander
    • 1 teáskanál currypor
    • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.

    A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük.

    Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt.

    A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert.

    Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá