Chicken ticca masala recept

Hozzávalók:
- 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
A tikka páchoz:
- 2 pohár natúr joghurt
- fél zöld citrom leve
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál chilipor
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
- 1 púpozott kávéskanál currypor
- só
A masala szószhoz:
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 db 140 gr-os paradicsompüré
- 4 dl főzőtejszín
- 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál kömény
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál currypor
- 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.
A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük.
Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt.
A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert.
Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »