Chicken ticca masala recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
A tikka páchoz:
- 2 pohár natúr joghurt
- fél zöld citrom leve
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál chilipor
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
- 1 púpozott kávéskanál currypor
- só
A masala szószhoz:
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- 1 db 140 gr-os paradicsompüré
- 4 dl főzőtejszín
- 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál kömény
- 2 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál currypor
- 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- só
Elkészítése:
A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.
A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük.
Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt.
A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert.
Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.