Hozzávalók:
A tikka páchoz:
A masala szószhoz:
Elkészítése:
A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.
A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük.
Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt.
A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert.
Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.