Chicken ticca masala

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva

A tikka páchoz:

  • 2 pohár natúr joghurt
  • fél zöld citrom leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
  • 1 púpozott kávéskanál currypor

A masala szószhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 db 140 gr-os paradicsompüré
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék

Elkészítése:

A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.

A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük.

Ez eddig csirke tikka, ami önálló étel is egyben. Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt.

A vajon megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és az összes fűszert.

Felforrósítjuk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, és rotyogtatjuk együtt néhány percig.