Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás csirkenyárs recept

Bundás csirkenyárs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb csirkemell filé
    • bors
    • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz

    Bundához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk só
    • 0,3 kk őrölt bors
    • 1 ek mustár
    • 4 púpos ek liszt
    • Kb. 1 dl tej

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemelleket kb. 2*2 cm-es kockára vágjuk.

    Kettétört saslikpálcára tűzzük, majd meghintjük sóval és borssal.

    Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.

    A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal, mustárral.

    Beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsintatésztát keverünk.

    Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

    A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.

    Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    A leggyakrabban csirkéből készült étel kerül az asztalra, ezért igyekszem azokat a legváltozatosabban elkészíteni. A bunda alatt a hús finom, omlós, puha és a mustár nem túl intenzíven, de éppen kellemesen érezhető rajta. Az apró csirke kockák tökéletesen átsültek. A családnak is nagyon ízlett.
    A gyerekek kívánságára sült krumpli köret készült hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá