Bundás csirkenyárs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • bors
  • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz

Bundához:

  • 2 tojás
  • 0,5 kk só
  • 0,3 kk őrölt bors
  • 1 ek mustár
  • 4 púpos ek liszt
  • Kb. 1 dl tej

Elkészítése:

A megtisztított csirkemelleket kb. 2*2 cm-es kockára vágjuk.

Kettétört saslikpálcára tűzzük, majd meghintjük sóval és borssal.

Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.

A bundához a tojásokat simára keverjük a sóval, borssal, mustárral.

Beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, palacsintatésztát keverünk.

Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.

Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

A leggyakrabban csirkéből készült étel kerül az asztalra, ezért igyekszem azokat a legváltozatosabban elkészíteni. A bunda alatt a hús finom, omlós, puha és a mustár nem túl intenzíven, de éppen kellemesen érezhető rajta. Az apró csirke kockák tökéletesen átsültek. A családnak is nagyon ízlett.
A gyerekek kívánságára sült krumpli köret készült hozzá.