Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolis krémsajtos csirkemell recept

Brokkolis krémsajtos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 szelet csirkemellfilé
    • 1 egész brokkoli
    • 250 g krémsajt
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg liszt
    • 2 ek olívaolaj
    • szerecsendió
    • bors
    • 20 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, és leitatjuk róluk a felesleges vizet. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük (3-3 perc oldalanként).

    A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.

    A krémsajtot a főzőtejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval jól elkeverjük. Hozzáadunk egy tojást és beleforgatjuk a feldarabolt brokkolit.

    Az elősütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rájuk kanalazzuk a brokkolis-sajtos masszát. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megsüljön.

    Rizzsel, zöldséges rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá