Brokkolis krémsajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brokkolis krémsajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet csirkemellfilé
  • 1 egész brokkoli
  • 250 g krémsajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • szerecsendió
  • bors
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A húst megmossuk, és leitatjuk róluk a felesleges vizet. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük (3-3 perc oldalanként).

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és apró darabokra vágjuk.

A krémsajtot a főzőtejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval jól elkeverjük. Hozzáadunk egy tojást és beleforgatjuk a feldarabolt brokkolit.

Az elősütött hússzeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és rájuk kanalazzuk a brokkolis-sajtos masszát. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. fél órát sütjük, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megsüljön.

Rizzsel, zöldséges rizzsel kínáljuk.