Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bosnyák csirke recept

Bosnyák csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirke felsőcomb
    • 70 dkg burgonya
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 3 közepes tv paprika
    • 3 közepes paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk.

    Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.

    Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára vágjuk.

    Közepes tepsit olajjal kikenünk, elterítjük benne a burgonyát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával.

    Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük a hússütésből megmaradt zsiradékot, valamint rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a húsok szépen megpirulnak, meglocsoljuk tejföllel, és még 4-5 percig sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá