Bosnyák csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bosnyák csirke

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke felsőcomb
  • 70 dkg burgonya
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 közepes tv paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • reszelt sajt a tetejére (el is maradhat)

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk.

Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.

Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára vágjuk.

Közepes tepsit olajjal kikenünk, elterítjük benne a burgonyát, karikára vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával.

Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és rácsöpögtetjük a hússütésből megmaradt zsiradékot, valamint rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a húsok szépen megpirulnak, meglocsoljuk tejföllel, és még 4-5 percig sütjük.