Borsópaprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db kisebb csirke (90 dkg)
- 50 dkg zöldborsó
- 1 kg újkrumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 1 paradicsom
- 0,5 tv paprika
- só
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, rárakjuk az összedarabolt csirkét, megsózzuk, fehéredésig dinszteljük, majd rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, és lassú tűzőn főzzük.
Amikor félig megfőtt, beletesszük a hasábokra vágott krumplit és a zöldborsót, és készre főzzük.
Kovászos uborkát kínálhatunk hozzá.
Kovászos uborka készítése:
Veszünk egy 5 l-es dunsztos üveget, az aljára teszünk egy csokor kaprot, 2 gerezd fokhagymát. 2,5 kg uborkának levágjuk a végeit, négybe vágjuk, sorba rakjuk az üvegbe, 2 evőkanál sót szórunk rá, 2 szelet kovászos kenyérrel beborítjuk,és forró vízzel felöntjük. A tejét alufóliával befedjük, és három napig meleg, napos helyen érleljük.
Tipp:
A borsópaprikás friss zsenge borsóval az igazi!
A borsópaprikás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »