Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel recept

Boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 pecsenye kacsacomb
    • 12 db bébinarancs (kumquat)
    • bors
    • 1 szál rozmaring
    • 2 dl száraz olasz fehérbor
    • 2 ek olívaolaj

    Zöldségspagettihez:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 salátacukkini
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 2 ek vaj
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld
    • frissen őrölt színes bors

    Elkészítése:

    A kacsacombokat jól megmossuk. Ezután egy tepsit kibélelünk alufóliával, és egy másik darabot is levágunk, amivel letakarjuk a sütés alatt. A combokat a tepsibe tesszük. Megsózzuk és borsozzuk, a rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívával, 12 db bébinarancsot felkarikázva a húsra, és köré tesszük. A borral meglocsoljuk.

    A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk, a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük. Lassan sütjük, illetve pároljuk 160 C°-on. Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés, és kész is a hús.

    A zöldségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.

    Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy serpenyőben. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk.

    A sült comb mellé kínáljuk, és köré rakjuk a bébinarancs szeleteket, majd a szaftjával meglocsoljuk.

    A boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 155 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá