Boros kumquatos kacsacomb zöldségspagettivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 pecsenye kacsacomb
  • 12 db bébinarancs (kumquat)
  • bors
  • 1 szál rozmaring
  • 2 dl száraz olasz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj

Zöldségspagettihez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 salátacukkini
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 ek vaj
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A kacsacombokat jól megmossuk. Ezután egy tepsit kibélelünk alufóliával, és egy másik darabot is levágunk, amivel letakarjuk a sütés alatt. A combokat a tepsibe tesszük. Megsózzuk és borsozzuk, a rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívával, 12 db bébinarancsot felkarikázva a húsra, és köré tesszük. A borral meglocsoljuk.

A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk, a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük. Lassan sütjük, illetve pároljuk 160 C°-on. Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés, és kész is a hús.

A zöldségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.

Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy serpenyőben. Sóval, borssal és a petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk.

A sült comb mellé kínáljuk, és köré rakjuk a bébinarancs szeleteket, majd a szaftjával meglocsoljuk.