Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boros-gombás, baconbe tekert csirkemell recept

Boros-gombás, baconbe tekert csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell filé
    • 1 cs csíkozott bacon
    • 5 dkg vaj
    • 1 kk őrölt rozmaring
    • 1 kis üveg gomba
    • 1 dl fehérbor
    • só, bors

    Elkészítése:

    A csirkemellet 12 darabra vágjuk és egyenként baconbe tekerjük.

    A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd a betekert csirkemellet körbeforgatva pirosra sütjük.

    Sóval enyhén megszórjuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a bort, majd lefedve 20 percig pároljuk. Ha elfőné a levét vízzel pótoljuk.

    Az idő leteltével hozzáadjuk a gombát is és még 10 percig pároljuk.

    Ízlésünk szerint tálalhatjuk rizzsel vagy petrezselymes burgonyával is.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá