Boros-gombás, baconbe tekert csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell filé
- 1 cs csíkozott bacon
- 5 dkg vaj
- 1 kk őrölt rozmaring
- 1 kis üveg gomba
- 1 dl fehérbor
- só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet 12 darabra vágjuk és egyenként baconbe tekerjük.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd a betekert csirkemellet körbeforgatva pirosra sütjük.
Sóval enyhén megszórjuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a bort, majd lefedve 20 percig pároljuk. Ha elfőné a levét vízzel pótoljuk.
Az idő leteltével hozzáadjuk a gombát is és még 10 percig pároljuk.
Ízlésünk szerint tálalhatjuk rizzsel vagy petrezselymes burgonyával is.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.