Boros-gombás, baconbe tekert csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Boros-gombás, baconbe tekert csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 1 cs csíkozott bacon
  • 5 dkg vaj
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kis üveg gomba
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítése:

A csirkemellet 12 darabra vágjuk és egyenként baconbe tekerjük.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, majd a betekert csirkemellet körbeforgatva pirosra sütjük.

Sóval enyhén megszórjuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a bort, majd lefedve 20 percig pároljuk. Ha elfőné a levét vízzel pótoljuk.

Az idő leteltével hozzáadjuk a gombát is és még 10 percig pároljuk.

Ízlésünk szerint tálalhatjuk rizzsel vagy petrezselymes burgonyával is.

Jó étvágyat hozzá!