Bőrös csirkecomb petrezselymes burgonyával recept

Hozzávalók:
Sült csirkéhez:
- 8 felső, bőrös csirkecomb
- szárnyas fűszerkeverék
- olaj
- 1 dl víz
Petrezselymes burgonya:
- 1,5 kg burgonya
- víz
- 1 dl étolaj
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.
Öntünk a tepsibe kb 1 dl vizet, majd lefóliázzuk és sütőben közepes lángon 20 percig sütjük/pároljuk. Ezután a fóliát levesszük és addig sütjük, ameddig a csirkecombok omlósak lesznek.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd kevés vizet.
Ezeket szépen összesütjük, majd fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya megpuhul. Figyeljünk a folyadék pótlására. Burgonya függő a hozzáadandó víz mennyisége.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »