Bőrös csirkecomb petrezselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bőrös csirkecomb petrezselymes burgonyával

Hozzávalók:
Sült csirkéhez:

  • 8 felső, bőrös csirkecomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olaj
  • 1 dl víz

Petrezselymes burgonya:

  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.

Öntünk a tepsibe kb 1 dl vizet, majd lefóliázzuk és sütőben közepes lángon 20 percig sütjük/pároljuk. Ezután a fóliát levesszük és addig sütjük, ameddig a csirkecombok omlósak lesznek.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd kevés vizet.

Ezeket szépen összesütjük, majd fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya megpuhul. Figyeljünk a folyadék pótlására. Burgonya függő a hozzáadandó víz mennyisége.