Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borban párolt kakas recept

Borban párolt kakas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
145 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 egész kakas
    • 2 szál sárgarépa
    • 1/2 zellergumó
    • 1/2 karalábé
    • 1 szál póréhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 üveg száraz minőségi vörösbor (villányi kékfrankos)
    • 2 dl paradicsomlé
    • kakkukfű
    • rozmaring
    • bors

    Elkészítése:

    A kakast feldaraboljuk, a combokat, szárnyakat és a mellet megpirítjuk serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségetek megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy cserép edénybe szedjük a húst, az aprólékot és ráhalmozzuk a zöldségeket.

    Nyakon öntjük a borral, majd a végül paradicsomlével. 50 percre bedugjuk a sütőbe, amikor megpuhult a hús, akkor kiszedjük a zöldségekkel együtt a léből. A szaftot átszűrjük és sűrűre forraljuk, tálaláskor a húsra öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá