Borban párolt kakas recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
145 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 egész kakas
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 üveg száraz minőségi vörösbor (villányi kékfrankos)
- 2 dl paradicsomlé
- kakkukfű
- rozmaring
- só
- bors
Elkészítése:
A kakast feldaraboljuk, a combokat, szárnyakat és a mellet megpirítjuk serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségetek megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy cserép edénybe szedjük a húst, az aprólékot és ráhalmozzuk a zöldségeket.
Nyakon öntjük a borral, majd a végül paradicsomlével. 50 percre bedugjuk a sütőbe, amikor megpuhult a hús, akkor kiszedjük a zöldségekkel együtt a léből. A szaftot átszűrjük és sűrűre forraljuk, tálaláskor a húsra öntjük.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.