Birsalmás csirke recept

Hozzávalók:
- kb 40 dkg csirkemell filé
- 2 birsalma
- só
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- narancshéj
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek étkezési keményítő
- párolt rizs köretnek
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és vajon puhára pároljuk, lefedve egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
5 dkg cukrot karamellizálunk, hozzátesszük a narancshéjat és a fehérborral kiforraljuk.
A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a maradék cukorral feltesszük kevés vízzel főni. Kevés citromlével meg lehet locsolni, hogy ne barnuljon meg.
Az áfonyát beáztatjuk és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük, de nem szétfőzzük, csak puhítjuk.
Ezután a narancsos szirupot is hozzákeverjük az almához. Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük és besürítjük vele az ételt.
A húst hozzáadjuk, de ne keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós maradjon.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »