Birsalmás csirke recept

Hozzávalók:
- kb 40 dkg csirkemell filé
- 2 birsalma
- só
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- narancshéj
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 ek étkezési keményítő
- párolt rizs köretnek
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és vajon puhára pároljuk, lefedve egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk.
5 dkg cukrot karamellizálunk, hozzátesszük a narancshéjat és a fehérborral kiforraljuk.
A birset meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a maradék cukorral feltesszük kevés vízzel főni. Kevés citromlével meg lehet locsolni, hogy ne barnuljon meg.
Az áfonyát beáztatjuk és ezután tesszük a birsalmához. Együtt főzzük, de nem szétfőzzük, csak puhítjuk.
Ezután a narancsos szirupot is hozzákeverjük az almához. Az étkezési keményítőt a tejszínnel kikeverjük és besürítjük vele az ételt.
A húst hozzáadjuk, de ne keverjük össze. Ügyeljünk arra, hogy a birs ropogós maradjon.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »