Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli csirkepaprikás nokedlivel recept

Békebeli csirkepaprikás nokedlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 db csirkecomb (egész)
    • 2 fej hagyma
    • 1-2 ek pirospaprika
    • 2-3 paradicsom (lehet már kissé megviselt is)
    • házi paprikakrém (ezt a piacon szereztem egy nénitől, aki árulta. Sóban tette el, és a színe fantasztikusan piros)
    • zsiradék
    • 1 kis doboz tejföl
    • 2 kk liszt

    Elkészítése:

    A csirkecombokat felezem és jól leöblítem. A hagymákat apróra vágom, a paradicsomot úgy szint.
    A zsiradékot (ez esetben olajat, mert a mangalica zsír sajnos elfogyott) felmelegítem, majd hozzáadom a hagymákat. Dinsztelem egy kis ideig. Ezután leveszem a gázról és hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem majd mehetnek a csirkecombok is bele.

    Hozzáadom a felaprított paradicsomokat és a házi paprika krémet. Sót ez esetben nem adtam hozzá, mert a paprikarém sós volt. Jól elkeverem és lefedve kis lángon főzöm. Víz nem kell bele, vagy csak nagyon kevés. A csirkecombok engednek annyit, amennyi bővel elegendő.

    Amikor a húsok megpuhulnak kiszedem őket egy tányérba, egy kis doboz tejfölben elkevert liszttel pedig besűrítem a pörkölt zaftját. Ezután mehetnek vissza a combok. Újabb forralás után tökéletes lesz.

    Hozzá finom nokedli készült és természetesen tejfölöl uborkasaláta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá