Békebeli csirkepaprikás nokedlivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 db csirkecomb (egész)
  • 2 fej hagyma
  • 1-2 ek pirospaprika
  • 2-3 paradicsom (lehet már kissé megviselt is)
  • házi paprikakrém (ezt a piacon szereztem egy nénitől, aki árulta. Sóban tette el, és a színe fantasztikusan piros)
  • zsiradék
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 kk liszt

Elkészítése:

A csirkecombokat felezem és jól leöblítem. A hagymákat apróra vágom, a paradicsomot úgy szint.
A zsiradékot (ez esetben olajat, mert a mangalica zsír sajnos elfogyott) felmelegítem, majd hozzáadom a hagymákat. Dinsztelem egy kis ideig. Ezután leveszem a gázról és hozzáadom a pirospaprikát, elkeverem majd mehetnek a csirkecombok is bele.

Hozzáadom a felaprított paradicsomokat és a házi paprika krémet. Sót ez esetben nem adtam hozzá, mert a paprikarém sós volt. Jól elkeverem és lefedve kis lángon főzöm. Víz nem kell bele, vagy csak nagyon kevés. A csirkecombok engednek annyit, amennyi bővel elegendő.

Amikor a húsok megpuhulnak kiszedem őket egy tányérba, egy kis doboz tejfölben elkevert liszttel pedig besűrítem a pörkölt zaftját. Ezután mehetnek vissza a combok. Újabb forralás után tökéletes lesz.

Hozzá finom nokedli készült és természetesen tejfölöl uborkasaláta.