Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batyus csirkecomb recept

Batyus csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 alsó csirkecomb
    • 1 csomag csirkés fűszerkeverék
    • 0,5 kg burgonya
    • 2 dl sör
    • 1 evőkanál tejföl
    • 5 dkg margarin
    • 0,5 dl tej
    • 1 mokkáskanál só
    • csiperke gomba
    • csipet bors
    • csipet majoránna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csomag leveles tészta
    • 1 csomag bacon

    Elkészítése:

    Hintsd meg a combokat a fűszerkeverékkel, majd helyezd olajjal vagy zsírral kikent jénaiba és öntsd alá a sört. Lefedett jénaiban süsd puhára a combokat, majd mikor megpuhultak vedd le a fedőt és süsd aranybarnára.

    A burgonyapüréhez a megfőtt burgonyát törd össze és ízlés szerint tegyél bele tejfölt, margarint, sót, hagymán megpirított gombát, majd keverd a masszát lágy pürévé.

    A leveles tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket (akkorát hogy beleférjen a comb a burgonyával).

    A tészta aljára tegyél 2 evőkanál burgonyapürét és állítsd bele a combot a csonttal felfelé. Ezután fogd össze a csirkét a tésztával, a csontnál baconnel kösd át süsd aranybarnára. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá