Batyus csirkecomb recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 alsó csirkecomb
- 1 csomag csirkés fűszerkeverék
- 0,5 kg burgonya
- 2 dl sör
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl tej
- 1 mokkáskanál só
- csiperke gomba
- csipet bors
- csipet majoránna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag bacon
Elkészítése:
Hintsd meg a combokat a fűszerkeverékkel, majd helyezd olajjal vagy zsírral kikent jénaiba és öntsd alá a sört. Lefedett jénaiban süsd puhára a combokat, majd mikor megpuhultak vedd le a fedőt és süsd aranybarnára.
A burgonyapüréhez a megfőtt burgonyát törd össze és ízlés szerint tegyél bele tejfölt, margarint, sót, hagymán megpirított gombát, majd keverd a masszát lágy pürévé.
A leveles tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket (akkorát hogy beleférjen a comb a burgonyával).
A tészta aljára tegyél 2 evőkanál burgonyapürét és állítsd bele a combot a csonttal felfelé. Ezután fogd össze a csirkét a tésztával, a csontnál baconnel kösd át süsd aranybarnára. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.