Batyus csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 alsó csirkecomb
  • 1 csomag csirkés fűszerkeverék
  • 0,5 kg burgonya
  • 2 dl sör
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg margarin
  • 0,5 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • csiperke gomba
  • csipet bors
  • csipet majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag bacon

Elkészítése:

Hintsd meg a combokat a fűszerkeverékkel, majd helyezd olajjal vagy zsírral kikent jénaiba és öntsd alá a sört. Lefedett jénaiban süsd puhára a combokat, majd mikor megpuhultak vedd le a fedőt és süsd aranybarnára.

A burgonyapüréhez a megfőtt burgonyát törd össze és ízlés szerint tegyél bele tejfölt, margarint, sót, hagymán megpirított gombát, majd keverd a masszát lágy pürévé.

A leveles tésztát nyújtsd ki, vágj belőle négyszögeket (akkorát hogy beleférjen a comb a burgonyával).

A tészta aljára tegyél 2 evőkanál burgonyapürét és állítsd bele a combot a csonttal felfelé. Ezután fogd össze a csirkét a tésztával, a csontnál baconnel kösd át süsd aranybarnára. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.