Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos csirkemell lecsós gerslivel recept

Barackos csirkemell lecsós gerslivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1kg csirkemell
    • 1 doboz barack kompót
    • 30 dkg kemény sajt
    • 10 dkg Gersli (árpagyöngy)
    • 3 fej vöröshagyma
    • 4 kanál Fűszerpaprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • bors
    • olaj
    • csirke alaplé(húsleves)

    Elkészítés:
    A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, meg kloppfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk(kb:10 perc).
    Kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe, és aranybarnára sütjük a húsokat. A kész húsra vágunk, a barackból vastagabb szeleteket, rátesszük a reszelt sajttal együtt, és sütőben 180 fokon rá pirítjuk a sajtot a húsra.

    Közben, kevés olajon cikkekre vágott hagymát lepirítunk, ráöntjük a ki mért Gerslit(árpagyöngyöt), pár percig ezt is pirítjuk(2-3 perc). Félre húzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát,vissza tesszük a tűzre és felöntjük 2,5 dl húslevessel beletesszük a kockára vágott paprikát meg paradicsomot és 25 percig lassú lángon, fűzzük.
    (néha-néha bele keverünk) Ha lefőtt róla a hús lé, felöntjük még 3 dl húslével és 15 perc alatt készre főzzük( lassú lángon). Ha kész,10-15 percig fedő alatt pároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá