Barackos csirkemell lecsós gerslivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Barackos csirkemell lecsós gerslivel

Hozzávalók:

  • 1kg csirkemell
  • 1 doboz barack kompót
  • 30 dkg kemény sajt
  • 10 dkg Gersli (árpagyöngy)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 kanál Fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • bors
  • olaj
  • csirke alaplé(húsleves)

Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, meg kloppfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk(kb:10 perc).
Kevés olajat melegítünk egy serpenyőbe, és aranybarnára sütjük a húsokat. A kész húsra vágunk, a barackból vastagabb szeleteket, rátesszük a reszelt sajttal együtt, és sütőben 180 fokon rá pirítjuk a sajtot a húsra.

Közben, kevés olajon cikkekre vágott hagymát lepirítunk, ráöntjük a ki mért Gerslit(árpagyöngyöt), pár percig ezt is pirítjuk(2-3 perc). Félre húzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát,vissza tesszük a tűzre és felöntjük 2,5 dl húslevessel beletesszük a kockára vágott paprikát meg paradicsomot és 25 percig lassú lángon, fűzzük.
(néha-néha bele keverünk) Ha lefőtt róla a hús lé, felöntjük még 3 dl húslével és 15 perc alatt készre főzzük( lassú lángon). Ha kész,10-15 percig fedő alatt pároljuk.