Baconos göngyölt csirke recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg bacon
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- petrezselyem ízlés szerint
- 3 ek tejföl
- 1,5 ek liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db lereszelve
Elkészítése:
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, sót, borsot, petrezselymet, a lisztet és alaposan elkeverjük.
A muffin formákat kikenjük vékonyan margarinnal.
A csirkemelleket ketté vágjuk hosszában és kiklopfoljuk. A sajtos töltelékkel megtöltjük, baconba göngyöljük és fogvájóval összetűzzük. (Én csak az első próbálkozásnál tűztem össze, a muffin formában megáll magától is.) A tetejére is rakhatunk a töltelékből, ha kimaradt.
A sütőbe tolva aranyszínűre sütjük. Az almás hússal is úgy járunk el, mint a sajtos töltelékkel, vagyis a csirkemellre halmozzuk a kinyomkodott almát, feltekerjük a csirkemellet, baconba göngyöljük és sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.