Baconos-csomboros csirkemáj recept
Hozzávalók:
- 8 db máj
- 4 szelet bacon
- 1 teáskanál mustár
- 2 tk olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
- bors
- friss zöld csomborág
- néhány szelet piros paprika (kápia)
- 3 csipetnyi zsemlemorzsa
Elkészítése:
Megmossuk a májat, megpucoljuk, félbe vágjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla.
A mustárt elkeverjük az olajjal, ebbe beleforgatjuk a májakat, frissen őrölt borssal meghintjük.
Egy ollóval kettőbe vágjuk a bacont (nekem van konyhai ollóm azt szoktam használni).
Egy kis tepsit kiolajazunk és megintjük a zsemlemorzsával. Minden baconbe beletekerünk egy májat és beledugunk egy csombor ágat (borsikafű). Belerakjuk a tepsibe, a tetejére teszünk néhány karika piros paprikát.
180 fokos sütőbe tesszük. 15 percig légkeveréses fokozaton sütjük, majd 5-6 percig alsó sütésre állítjuk. Így minden oldala szépen megpirult.
Szőlővel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Arra gondoltam a sütő melegét kihasználom és készítek egy kis csirkemájat. Írhatnám azt is húsos szalonnába tekert máj, mert lényegében az is. Tudjátok a csombor ág mennyire megbolondítja a májat és persze így könnyebben emészthető lesz az étel. Csak néhány falatkát készítettem, finom melegen, de hidegen is. Akár egy ünnepi asztalon is megállná a helyét. Akkor most varázsoljunk egy kora őszi ételt:-). Persze ez egy előétel :-),de nagyobb mennyiségben is készíthető.