Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos-csomboros csirkemáj recept

Baconos-csomboros csirkemáj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db máj
  • 4 szelet bacon
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 tk olívaolaj (vagy napraforgó olaj)
  • bors
  • friss zöld csomborág
  • néhány szelet piros paprika (kápia)
  • 3 csipetnyi zsemlemorzsa

Elkészítése:

Megmossuk a májat, megpucoljuk, félbe vágjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a vizet róla.

A mustárt elkeverjük az olajjal, ebbe beleforgatjuk a májakat, frissen őrölt borssal meghintjük.

Egy ollóval kettőbe vágjuk a bacont (nekem van konyhai ollóm azt szoktam használni).

Egy kis tepsit kiolajazunk és megintjük a zsemlemorzsával. Minden baconbe beletekerünk egy májat és beledugunk egy csombor ágat (borsikafű). Belerakjuk a tepsibe, a tetejére teszünk néhány karika piros paprikát.

180 fokos sütőbe tesszük. 15 percig légkeveréses fokozaton sütjük, majd 5-6 percig alsó sütésre állítjuk. Így minden oldala szépen megpirult.

Szőlővel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Arra gondoltam a sütő melegét kihasználom és készítek egy kis csirkemájat. Írhatnám azt is húsos szalonnába tekert máj, mert lényegében az is. Tudjátok a csombor ág mennyire megbolondítja a májat és persze így könnyebben emészthető lesz az étel. Csak néhány falatkát készítettem, finom melegen, de hidegen is. Akár egy ünnepi asztalon is megállná a helyét. Akkor most varázsoljunk egy kora őszi ételt:-). Persze ez egy előétel :-),de nagyobb mennyiségben is készíthető.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá