Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkemell őzgerincben sütve recept

Baconos csirkemell őzgerincben sütve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemell
    • 1/2 tömlős kempingsajt (ha füstölt még jobb)
    • 3 ek tejföl
    • 3 ek liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés zsemlemorzsa
    • baconszalonna
    • aszalt szilva
    • reszelt sajt
    • petrezselyem zöld
    • 3-4 ek mustár

    Elkészítése:
    A csirkemelleket apró kockára vágjuk. Jól megfűszerezzük és egy kicsit állni hagyjuk. Addig elkészítjük a “masszát” hozzá.

    Tejfölt elkeverjük a liszttel, tojásokkal, kempingsajttal, reszelt sajt egy részével, apróra vágott petrezselyemmel (én ezúttal elfelejtettem beletenni), adjuk hozzá a mustárt is. Fűszerezzük jól meg (só, bors.. és amit még nem sajnálunk bele). Dobáljuk bele az aszalt szilvákat. Lehet többet is, nálam csak ennyi volt itthon.Ebbe a masszába keverjük el a húst.

    Egy hosszúkás formába tegyünk alufóliát. Ezt olajozzuk és szórjuk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak. Ezzel fogjuk majd a végén betakarni.

    Ebbe kerül a húsos massza. Ezután fedjük be a kilógó bacon szalonnával. A tetejére hosszába is tegyünk. Ezután mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon sütöm 40 percig. Amikor megsült kifordítjuk a formából egy másik tepsibe (vigyázzunk, mert levet ereszt) ezután visszatoljuk a sütőbe egy kis sajttal egyetemben.

    Addig sütjük amíg a sajt szépen ráolvad illetve a szalonna egy kis színt kap.
    Köretnek bármit adhatunk mellé. Mi párolt zöldséggel ettük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá