Baconos csirkemell őzgerincben sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 1/2 tömlős kempingsajt (ha füstölt még jobb)
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
- baconszalonna
- aszalt szilva
- reszelt sajt
- petrezselyem zöld
- 3-4 ek mustár
Elkészítése:
A csirkemelleket apró kockára vágjuk. Jól megfűszerezzük és egy kicsit állni hagyjuk. Addig elkészítjük a “masszát” hozzá.
Tejfölt elkeverjük a liszttel, tojásokkal, kempingsajttal, reszelt sajt egy részével, apróra vágott petrezselyemmel (én ezúttal elfelejtettem beletenni), adjuk hozzá a mustárt is. Fűszerezzük jól meg (só, bors.. és amit még nem sajnálunk bele). Dobáljuk bele az aszalt szilvákat. Lehet többet is, nálam csak ennyi volt itthon.Ebbe a masszába keverjük el a húst.
Egy hosszúkás formába tegyünk alufóliát. Ezt olajozzuk és szórjuk meg zsemlemorzsával. Béleljük ki bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak. Ezzel fogjuk majd a végén betakarni.
Ebbe kerül a húsos massza. Ezután fedjük be a kilógó bacon szalonnával. A tetejére hosszába is tegyünk. Ezután mehet az előmelegített sütőbe. 170 fokon sütöm 40 percig. Amikor megsült kifordítjuk a formából egy másik tepsibe (vigyázzunk, mert levet ereszt) ezután visszatoljuk a sütőbe egy kis sajttal egyetemben.
Addig sütjük amíg a sajt szépen ráolvad illetve a szalonna egy kis színt kap.
Köretnek bármit adhatunk mellé. Mi párolt zöldséggel ettük.